Wanneer toepassen?

De natuurgeneeskunde wordt in de praktijk ingezet bij chronische klachten, daar waar de dierenarts uitbehandeld is, gedragsproblemen. In principe geef ik een advies op grond van de diagnose van een dierenarts. Bij ernstige problemen kan het mogelijk zijn dat de natuurgeneeskunde de reguliere behandeling van de dierenarts ondersteunt, het liefst in overleg met de dierenarts.

Maar de natuurgeneeskunde kan ook preventief worden ingezet. In dit geval zal het advies vooral liggen op het gebied van maatregelen zoals voeraanpassing, ander werk of verandering van huisvesting.

Gedacht kan worden aan onder andere (chronische) huidproblemen, hoesten, steeds terugkerende klachten, slecht doorkomende rui of juist het hele jaar door ruien, slechte conditie. Ook bij gedragsproblemen kan de natuurgeneeskunde ondersteunen. Bij gedragsproblemen bij honden zal per keer bekeken worden of alleen de natuurgeneeskunde voldoende soelaas kan bieden om het probleem te verhelpen of dat het noodzakelijk is om tevens een goede gedragstherapeut in te schakelen. Ook bij het helpen koppelen van 2 (of meer) konijnen kan ik adviseren en tevens ondersteunen in de vorm van bijvoorbeeld Bach remedies.

Indien u een dier heeft met lichamelijke klachten of een gedragsprobleem en u wilt een natuurgeneeskundig advies, verwijs ik u naar de link: contact

Reacties zijn gesloten.